Αιδηψός Εύβοια

Εύβοια, Ελλάδα

Αιδηψός Εύβοια

Η Αιδηψός βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια και είναι από τις πιο γνωστές πόλεις της Εύβοιας. Ήδη από την αρχαιότητα ήταν φημισμένη για τα ιαματικά λουτρά της και προσέλκυε σημαντικές προσωπικότητες της κάθε εποχής.

Γενικότερα η  Βόρεια Εύβοια θεωρείται από πολλούς το ομορφότερο κομμάτι της Εύβοιας, καθώς έχει πλούσια σχεδόν αλπική βλάστηση, με πλούσια δάση, ποτάμια και πανέμορφα τοπία που δημιουργούν μαγευτικές εικόνες. Το πράσινο σμίγει αρμονικά με το γαλάζιο της θάλασσας δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για ένα περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης.

Αιδηψός Εύβοια

Η Αιδηψός ήταν γνωστή λουτρόπολη από τα αρχαία χρόνια και υπήρξε σημαντική πόλη με ιδιαίτερη ανάπτυξη και πολιτισμό. Για τις θεραπευτικές ιδιότητες των νερών που πηγάζουν από τις πηγές της έχουν αναφερθεί ο Αριστοτέλης, ο Στράβωνας και ο Πλούταρχος, και τις έχουν απολαύσει σημαντικές προσωπικότητες ανά τους αιώνες.

Στις διάσημες προσωπικότητες που επισκέφθηκαν την Αιδηψό και απόλαυσαν τα ιαματικά λουτρά της περιλαμβάνονται ο Μάρκος Αυρήλιος και ο Σύλλας, ο Γουΐνστον Τσώρτσιλ, η Μαρία Κάλλας και ο Αρ. Ωνάσης, η Γκρέτα Γκαρμπο, ο Μενέλαος Λουντέμης και άλλοι πολλοί.

Στην Αιδηψό βρίσκονται περίπου 80 θερμές πηγές όπου η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται στους 28 – 86 βαθμούς. Οι πηγές αυτές είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και είναι ιδανικές για παθήσεις όπως οι ρευματισμοί, αρθρίτιδα, γυναικολογικά, φλεγμονές του μυοσκελετικού συστήματος κ.α.

Αιδηψός Εύβοια

Η Αιδηψός είναι μια πόλη άρτια οργανωμένη τουριστικά και προσφέρει στους επισκέπτες της όλες τις σύγχρονες ανέσεις και υπηρεσίες. Διαθέτει όμορφα ξενοδοχεία τα περισσότερα με υπηρεσίες λουτροθεραπείας και περιποιήσεις ομορφιάς, παράλληλα με την άνετη διαμονή και παροχές τους. Επίσης διαθέτει πολλά εστιατόρια, παραδοσιακά ταβερνάκια, café bars και καφετέριες σε όμορφα σημεία της πόλης ώστε να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας στο ωραίο περιβάλλον της.

Η Αιδηψός έχει όμορφες παραλίες οι οποίες είναι ιδανικές για κολύμπι και χαλάρωση στη θαλασσα. Πολλές από τις πηγές της, «χύνονται» στη θάλασσα οπότε έχετε ακόμα ένα θετικό λόγο για να κολυπήσετε στα πεντακάθαρα νερά της, αφού μπορείτε να απολαύσετε και μια θαλασσινή ιαματική λουτροθεραπεία. Καθώς έχει τακτική επικοινωνία με λιμάνια της Στερεάς Ελλάδας με συχνά δρομολόγια φέρυ μπωτ, και με οδική σύνδεση μέσω Χαλκίδας, αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές ηρεμίας και απόλαυσης αλλά και μονοήμερες εκδρομές ξεκούρασης όλο το χρόνο.