Παραλίες στην Εύβοια

Εύβοια, Ελλάδα

Παραλίες στην Εύβοια

Η Βόρεια Εύβοια συχνά αναφέρεται ώς το ωραιότερο κομμάτι της Εύβοιας, και αυτό γιατί έχει σχεδόν αλπική ομορφιά και έχει πολύ πράσινο σε σχέση με το υπόλοιπο νησί. Συνδυάζει αρμονικά την πλούσια βλάστηση με υπέροχες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και έχει πολλά δάση και φυσικά αξιοθέατα που αποτελούν όμορφες προτάσεις περιήγησης και εκδρομών.

Στη βόρεια Εύβοια υπάρχουν αρκετές παραλίες που φημίζονται για την ομορφιά και τα καθαρά νερά τους. Παρακάτω θα δείτε περιληπτική περιγραφή για κάποιες από αυτές.

Παραλία Αγίου Νικολάου
Είναι η κεντρική παραλία της Αιδηψού και απέχει 1 χλμ από την πόλη. Απλώνεται από το λιμάνι και φτάνει μέχρι πριν από τα Γιάλτρα. Κατά μήκος της υπάρχουν καφετέριες, εστιατόρια, και μπαράκια, ενώ τα νερά είναι πολύ καθαρά και μπορείτε να κολυμπήσετε άφοβα.

Παραλία Ελαιώνας
Αυτή η παραλία βρίσκεται λίγο έξω από την Αιδηψό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής με τους επισκέπτες της πόλης. Οφείλει το όνομα της στον Ελαιώνα των Ροβιών και είναι ιδιαίτερα όμορφη και γαλήνια. Ένα από τα ατού της είναι ότι βρίσκεται κοντά στην εκβολή του μικρού ποταμού Γέρακα, κάτι που ενισχύει την ομορφιά του φυσικού τοπίου της.

Παραλία Ροβιών
Οι Ροβιές είναι ένα όμορφο θέρετρο κοντά στην Αιδηψό και η παραλία τους είναι ο ιδανικός προορισμός για ηρεμία και απόλαυση σε πεντακάθαρα νερά. Έχει ψιλό βότσαλο και κατά μήκος της βρίσκονται ταβερνάκια και καφετέριες.

Παραλία Ροβιών

Παραλία Ηρακλή
Βρίσκεται κοντά στις Ροβιές στο δρόμο προς Λίμνη. Είναι πολύ όμορφη, με γαλήνιο περιβάλλον και πλούσια βλάστηση. Είναι ιδανική για ησυχία και ηρεμία.

Σαρμάς Χρυσή Ακτή
Αυτή η παραλία βρίσκεται το δυτικό άκρο της Β. Εύβοιας κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος. Είναι πολύ όμορφη και αμμώδης, οργανωμένη και ιδιαίτερα δημοφιλής με επισκέπτες από διάφορες πόλεις της Εύβοιας.

Παραλία Νησιώτισσα
Αυτή η παραλία βρίσκεται στη Βόρεια Αιδηψό κοντά στο παραθαλάσσιο χωριό Νέος Πύργος. Είναι μεγάλη και ανοιχτή, με κρυστάλλινα νερά και πολλούς επισκέπτες ιδιαίτερα τους μήνες της τουριστικής σεζόν.

Παραλία Πευκί
Ακόμα μία δημοφιλής παραλία στα βόρεια της Αιδηψού, στο χωριό Πευκί. Τόσο το χωριό όσο και η παραλία φημίζονται για την ομορφιά τους και αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μεγάλη με πολύ καθαρά νερά, και κατά μήκος της υπάρχουν καφετέριες και ταβερνάκια.

Παραλία Πευκί

 

Παραλία Ψαροπούλι
Είναι μεγάλη παραλία με άμμο και βότσαλο, πολύ καθαρά νερά και όμορφη ατμόσφαιρα. Είναι ιιδανική για ψάρεμα και κολύμπι, ενώ κατά μήκος της υπάρχουν καφετέριες και ταβερνούλες.

Παραλία Αχλάδι
Ακόμα μια παραλία στο Αιγαίο, που φημίζεται για την ομορφιά της και τα καθαρά νερά. Έχει άμμο και βότσαλο, έχει πλαζ και κατά μήκος της βρίσκονται καφετέριες και ταβερνάκια.

Παραλία Αγκάλη
Αυτή η παραλία βρίσκεται στην Αγία Άννα και νότια της παραλίας Αχλάδι. Είναι η μεγαλύτερη παραλία της Εύβοιας και είναι ιδανική για ηρεμία και απόλαυση στα καθαρά και δροσερά νερά της. Είναι οργανωμένη σε πολλά σημεία και κατά μήκος της θα βρείτε, καφετέριες και ταβερνάκια.

Παραλία Αγκάλη