Ταξιδεύοντας στην Εύβοια

Εύβοια, Ελλάδα

Ταξιδεύοντας στην Εύβοια

Η πρόσβαση στην Εύβοια είναι πολύ εύκολη και ευχάριστη. Το νησί βρίσκεται στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και έχει πρόσβαση τόσο οδικώς όσο και ακτοπλοϊκώς με πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η γέφυρα της Χαλκίδας είναι το σημείο σύνδεσης της Εύβοιας  με την Στερεά Ελλάδα και το σημείο ευκολότερης πρόσβασης για επισκέπτες από την Αθήνα και γειτονικές της πόλεις. 

Υπάρχει τακτική ακτοπλοϊκή επικοινωνία με λιμάνια τόσο στη Βόρεια και Κεντρική όσο και με τη νότια Εύβοια. Σε καθημερινή βάση εκτελούνται δρομολόγια φέρυμποτ (πάντα καιρού επιτρέποντος) που εξυπηρετούν ταξιδιώτες από και προς την Εύβοια.

Ταξιδεύοντας στην ΕύβοιαΓια να φτάσετε στη Βόρεια Εύβοια, μπορείτε είτε να οδηγήσετε μέσω της Χαλκίδας που βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια, είτε να εξυπηρετηθείτε με το φέρυμποτ που αναχωρεί από το λιμάνι της Αρκίτσας με προορισμό το λιμάνι της Αιδηψού. Αυτή η διαδρομή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής από κατοίκους της Αθήνας και γενικότερα νότιων πόλεων της Ελλάδας.

Για τους επισκέπτες της Εύβοιας που έρχονται από βορειότερες πόλεις της Ελλάδας, εξυπηρετεί πολύ το λιμάνι της Γλύφας όπου το φέρυμποτ κατευθύνεται στον Αγιόκαμπο, μια κωμόπολη της Βόρειας Εύβοιας, κοντά στην Αιδηψό.

Η Εύβοια δεν έχει  αεροδρόμιο, αλλά εξυπηρετείται από διάφορα αεροδρόμια της Ελλάδας, όπως της Αθήνας, ή της Θεσσαλονίκης. Η μεταφορά από τα αεροδρόμια είναι γρήγορη και πολύ εξυπηρετική. Ειδικά από το αεροδρόμιο της Αθήνας με τον προαστιακό, σε λίγη ώρα ο επιβάτης βρίσκεται στην Οινόη, τη Χαλκίδα, και τους σταθμούς της προτίμησης του για την ταχύτερη μεταφορά του προς την Εύβοια. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ καθώς και τραίνα του ΟΣΕ εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από και προς τη Χαλκίδα και άλλες πόλεις της Εύβοιας. Μία ακόμα πρόταση μεταφοράς στην Εύβοια, είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου, ώστε να ταξιδέψετε στο δικό σας χρόνο και ρυθμό. Η απόσταση από Αθήνα προς Χαλκίδα οδικώς είναι περίπου μία ώρα (πάντα αναλόγως την κίνηση στην Εθνική) και προς την Αρκίτσα είναι περίπου 90-120 λεπτά.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμα Links και διασυνδέσεις με πληροφορίες για δρομολόγια πλοίων προς τη Βόρεια Εύβοια. Όλα τα δρομολόγια εξαρτώνται των καιρικών συνθηκών και μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ή ακυρώσεις, για αυτό καλό είναι να επιβεβαιώνετε τις ώρες αναχώρησης πριν να ξεκινήσετε το ταξίδι σας.
 

Αρκίτσα – Αιδηψός Φέρυμποτ
FerriesEdipsos.gr
Edipsos-Lines.com
 

Γλύφα – Αγιόκαμπος Φέρυμποτ
FerriesGlyfa.gr